|

Search
Close this search box.

Projekt i realizuar nga:

drejtesiasot.com justice today drejtesia sot rolpik.org website logo

Mbahet seanca e radhës në rastin e Pal Lekaj dhe të tjerët

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin Special është mbajtur seanca e radhës në rastin ku ish-Ministri Pal Lekaj si dhe zyrtarët e Ministrisë së Infrastrukturës Esat Berisha, Nebih Shatri dhe Besim Tahiri, po akuzohen për veprën penale: Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. Sipas aktakuzës së Prokurorisë të akuzuarit Pal Lekaj, Esat Berisha, Nebih… Continue reading Mbahet seanca e radhës në rastin e Pal Lekaj dhe të tjerët

Shpallet Aktgjykimi ndaj të akuzuarve për Korrupsion

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin për Krime të Rënda është shpallur Aktgjzkim lirues ndaj të Akuzuarve Naim Shasivari dhe Nexhmije Krasniqi të cilët akuzohen për Keqpërdorim të Pozitës apo autoritetit zyrtar. Trupi gjykues thekson ndër të tjera se nuk është vërtetuar nga provat dhe elaborimi i tyre se të njejtit kanë kryer vepren… Continue reading Shpallet Aktgjykimi ndaj të akuzuarve për Korrupsion

Është dhënë fjala hyrëse ndaj të akuzuarve për Keqpërdorim të detyrës apo autoritetit zyrtar

Sot në Gjykatën Themelore Prishtinë u mbajt seanca ndaj pesë të akuzuarve Zeqir Gashi, Qazim Reqica, Rexhep Gashi, Agron Hajrizi dhe Nazmi Musliu, për Keqpërdorim të detyrës apo autoritetit zyrtar dhe Tefik Hargaja, për veprën penale Mashtrimi. Kryetari i trupit gjykues, gjyqtari Ngadhnjim Arrni konstatoi se në seancën e sotme prezent ishin të akuzuarit, mbrojtësit… Continue reading Është dhënë fjala hyrëse ndaj të akuzuarve për Keqpërdorim të detyrës apo autoritetit zyrtar

Shtyhet seanca në afat të pacaktuar tek rasti ‘’Brezovica’’

Në Gjykatën Themelore në Pejë, Departamenti për Krime të Rënda, sipas agjendës së planifikuar do të mbahej seanca gjyqësore ndaj 12 të akuzuarve në rastin ‘’Brezovica’’ mirëpo e njëjta seancë është shtyer në një kohë të pacaktuar.  ‘’Drejtësia Sot’’ ka siguruar informacione se përveç seancës së sotme që është shtyer për afat të pacaktuar, gjithashtu… Continue reading Shtyhet seanca në afat të pacaktuar tek rasti ‘’Brezovica’’

Dështon të mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor ndaj deputetit Xhavit Haliti

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë ka dështuar të mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor në rastin ku deputeti Xhavit Haliti po akuzohet për sulm ndaj deputetit Arben Gashi në Kuvendin e Republikës së Kosovës. Në fillim të seancës gjyqësore, gjyqtari i rastit Driton Berisha konstatoi se nuk ka kushte ligjore për mbajtjen e seancës së sotme,… Continue reading Dështon të mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor ndaj deputetit Xhavit Haliti