|

Search
Close this search box.

Projekt i realizuar nga:

drejtesiasot.com justice today drejtesia sot rolpik.org website logo

Indeksi i Performancës së Institucioneve të Sundimit të Ligjit në Kosovë – Botimi i Tetë

Perceptimi qytetarë paraqet përshtypjen e qytetarëve të një vendi për institucione të cilat janë ndërtuar dhe që kanë për obligim zbatimin e normave ligjore, prandaj ky indikator vlerësohet si shumë i rëndësishëm në vlerësimin e punës së autoriteteve shtetërore. Indeksi i Performancës së Institucioneve të Sundimit të Ligjit në Kosovë (RoLPIK) është mekanizëm monitorimi, i… Continue reading Indeksi i Performancës së Institucioneve të Sundimit të Ligjit në Kosovë – Botimi i Tetë

ANALIZË: Raportimi dhe trajtmi i rasteve të dhunës në familje gjatë periudhës 1 janar – 31 gusht 2022

Përmes kësaj analize, projekti “Just React” vë në pah të dhëna të rëndësishme lidhur me trajtimin institucional të rasteve të dhunës në familje gjatë periudhës 1 janar – 31 gusht 2022, duke përfshirë këtu numrin e rasteve të raportuara në Policinë e Kosovës si dhe mënyrën e trajtimit të tyre nga Prokuroria Themelore dhe Gjykata… Continue reading ANALIZË: Raportimi dhe trajtmi i rasteve të dhunës në familje gjatë periudhës 1 janar – 31 gusht 2022

KPK: Deklaratat e Qeverisë janë tentativë e dështuar për të ndërhyrë në pavarësinë e Prokurorit të Shtetit

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka reaguar kundër deklaratave të Qeverisë pas bastisjeve lidhur me rastin e rezervave shtetërore, ku u arrestuan tre persona, dy prej tyre zyrtarë të Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT). Ndër të tjera, në këto deklarata thuhej se “luftimi i krimit e korrupsionit me sa shihet nuk është misioni… Continue reading KPK: Deklaratat e Qeverisë janë tentativë e dështuar për të ndërhyrë në pavarësinë e Prokurorit të Shtetit

Tre persona dërgohen në mbajtje si të dyshuar për dhunë në familje

Policia e Kosovës njofton se gjatë 24 orëve të fundit ka pranuar informata për pesë raste të dhunës në familje në nivel vendi. Sipas Policisë, lidhur me dyshimin se kanë kryer këtë vepër penale, tre persona janë dërguar në mbajtje, dy persona të tjerë janë liruar në procedurë të rregullt dhe një i dyshuar gjendet… Continue reading Tre persona dërgohen në mbajtje si të dyshuar për dhunë në familje