|

Search
Close this search box.

Projekt i realizuar nga:

drejtesiasot.com justice today drejtesia sot rolpik.org website logo

Dëgjohet një dëshmitar në rastin e Pal Lekaj dhe të tjerët

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin Special është dëgjuar dëshmitari Xhorgjo Papajuano në rastin ku ish-Ministri Pal Lekaj si dhe zyrtarët e Ministrisë së Infrastrukturës Esat Berisha, Nebih Shatri dhe Besim Tahiri, po akuzohen për veprën penale: Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. Sipas aktakuzës së Prokurorisë të akuzuarit Pal Lekaj, Esat Berisha, Nebih… Continue reading Dëgjohet një dëshmitar në rastin e Pal Lekaj dhe të tjerët

Dështon të mbahet seanca ndaj ish-ushtruesit të detyrës së Sekretarit të MI-së dhe dy zyrtarëve tjerë

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë, sot ka dështuar të mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor në çështjen penale ndaj të pandehurve – ish-ushtruesi i detyrës së Sekretarit të Përgjithshëm në Ministrinë e Infrastrukturës (MI), Nebih Shatri, ish-drejtori i Departamentit të Automjeteve në MI, Kadri Krasniqi dhe ish- Këshilltarit Politik në MI, Pjetër Ndou. Kryetarja e trupit… Continue reading Dështon të mbahet seanca ndaj ish-ushtruesit të detyrës së Sekretarit të MI-së dhe dy zyrtarëve tjerë

Është vazhduar dëgjimi i dëshmitarit ndaj të akuzuarit për Korrupsion

Në Gjykatën Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, është vazhduar me dëgjimin e dëshmitarit të radhës  ku i akuzuar është Besart Gashi për kryerjen e veprave penale Falsifikimi i dokumenteve dhe Keqpërdorimi i detyrës apo autoritetit zyrtar. Në fillim  të shqyrtimit gjyqësor, kryetari i trupit gjykues Ilir Rashkaj, ka sqaruar se mosprezencën e… Continue reading Është vazhduar dëgjimi i dëshmitarit ndaj të akuzuarit për Korrupsion

Deklarohet i pafajshëm zyrtari policor i akuzuar për veprën penale ‘Marrje ryshfeti’

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë është mbajtur seanca fillestare në rastin ndaj të akuzuarit Sabri Shabani për veprën penale ‘Marrje ryshfeti’. Në fjalën hyrëse, prokurori i rastit Armend Hamiti, deklaroi se në këtë shqyrtim gjyqësor janë dy videoincizime në Stacionin Policor- Veriu, në të cilat vërtetohet kur i akuzuari Sabri Shabani ia kthen të pandehurit… Continue reading Deklarohet i pafajshëm zyrtari policor i akuzuar për veprën penale ‘Marrje ryshfeti’

Është dhënë fjala përfundimtare ndaj të akuzuarve për Korrupsion

Në Gjykatën Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, është dhënë fjala përfundimtare ku të akuzuar janë Remzi Mazreku, Januz Krasniqi, Jakup Shurdhaj, Besnik Krasniqi, Islam Vranezi, Qlirim Karaqica të akuzuar për korrupsion. Në fillim të seancës gjyqësore janë pyetur palët se a kanë ndonjë propozim sa i përket provave të gjitha palët janë… Continue reading Është dhënë fjala përfundimtare ndaj të akuzuarve për Korrupsion

Caktohet seanca e shqyrtimit fillestar ndaj dhjetë të akuzuarve në rastin “Subvencioni IV”

Gjykata Themelore në Prishtinë – Departamenti Special ka caktuar seancën e shqyrtimit fillestar ndaj dhjetë të akuzuarve për korrupsion dhe mashtrim me subvencione. Seanca në këtë rast do të mbahet me 20 dhjetor, nga ora 09:30. Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK) kishte njoftuar me 23 nëntor 2023 se ka ngritur aktakuzën e katërt… Continue reading Caktohet seanca e shqyrtimit fillestar ndaj dhjetë të akuzuarve në rastin “Subvencioni IV”

Dështon të mbahet seanca ndaj të akuzuarit në rastin ‘Subvencionet 1’

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë ka dështuar të mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor në rastin ndaj të akuzuarit Salih Kelmendi, i cili akuzohet për veprën penale ‘marrje ryshfeti’, në rastin e njohur si ‘Subvencionet 1’. Në fillim të seancës, gjyqtari Kujtim Krasniqi konstatoi mungesën e kushteve ligjore për mbajtjen e seancës, për shkak të mungesës… Continue reading Dështon të mbahet seanca ndaj të akuzuarit në rastin ‘Subvencionet 1’

Pranon fajësinë i akuzuari për Dhënie ryshfeti

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë-Departamenti për Krime të Rënda, është mbajtur seanca e shqyrtimit fillestar në çështjen penale ndaj të pandehurit Sadedin Sharku, i akuzuar për veprën penale “Dhënia e ryshfetit”. Në këtë seancë, i akuzuari Sadedin Sharku ka pranuar fajësinë për veprën penale për të cilën akuzohet. Mbrojtësi i të pandehurit Sharku, avokat Ahmet… Continue reading Pranon fajësinë i akuzuari për Dhënie ryshfeti

Dështoi të mbahet seanca ndaj ish-inspektorit të ndërtimit në Drenas

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë, dështoi të mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor ndaj të akuzuarit Fitim Veliqi, i cili po akuzohet për keqpërdorimi të detyrës, Në këtë seancë prezent ishin i akuzuari Veliqi, me mbrojtësen e tij, avokate Zahide Gjonaj, ku gjatë kësaj seance ishte paraparë që të dëgjohet dëshmitari H.Ll Kryetari i trupit gjykues,… Continue reading Dështoi të mbahet seanca ndaj ish-inspektorit të ndërtimit në Drenas

Shtyhet seanca ndaj zyrtarit të MI-së dhe ish-drejtorit të një kompanie private

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin për Krime të Rënda është shtyer seanca për korrupsion ndaj të akuzuarve Begzat Musliu dhe Naim Sallahu të cilët po akuzohen se kanë kryer vepren penale ‘Keqpërdorimi i pozitës apo detyrës zyrtare’. Musliu po akuzohet se ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare si drejtor i Njësisë së Auditimit… Continue reading Shtyhet seanca ndaj zyrtarit të MI-së dhe ish-drejtorit të një kompanie private