|

Search
Close this search box.

Projekt i realizuar nga:

drejtesiasot.com justice today drejtesia sot rolpik.org website logo

Gjykata Themelore Prishtinë – Mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor pa praninë e të pandehurit

Gjykata Themelore e Prishtinës në seancën e shqyrtimit gjyqësor të datës 29 janar, në rastin ku të akuzuarit ngarkohen me veprën penale “Keqpërdorimi i detyrës apo autoritetit zyrtar” nga neni 422, paragrafi 1 dhe “Mashtrimi” sipas neni 335, paragrafi 5 të Kodit Penal, ka vazhduar mbajtjen e seancës së shqyrtimit gjyqësor pa praninë e njërit… Continue reading Gjykata Themelore Prishtinë – Mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor pa praninë e të pandehurit

Prishtinë-Bashkëshortja sulmon fizikisht bashkëshortin e saj

Nga raporti policor i 24 orëve të fundit raportohet se pas një mosmarrëveshje verbale  e dyshuara femër  me shtetësi të  Danimarkës e ka sulmuar fizikisht bashkëshortin e saj viktimën mashkull kosovar. Ngjarja ka ndodhur në Prishtinë dhe me vendim të prokurorit rasti shkon në procedurë të rregullt. Për veprën e njejtë penale-Dhuna në familje, në… Continue reading Prishtinë-Bashkëshortja sulmon fizikisht bashkëshortin e saj

Dhunë në familje-Arrestohet babai me dy fëmijët e tij

Në raportin e 24 orëve të fundit nga Policia e Kosovës, raportohet se janë arrestuar babai me dy fëmijët e tij kosovarë, pasi që në vazhdimësi kishin probleme në mes vete. Ngjarja sipas raportit ka ndodhur në Obiliq. Të njejtit me vendim të prokurorit pas intervistimit janë dërguar në mbajtje. Lidhur me këtë vepër penale,… Continue reading Dhunë në familje-Arrestohet babai me dy fëmijët e tij

Gjashtë muaj burgim për mërgimtarin që e kanosi deputetën Ganimete Musliu

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë- Departamenti i përgjithshëm është bërë shpallja e aktgjykimit ndaj Driton Malokut, i cili akuzohej se ka kanosur deputeten e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Ganimete Musliu. Të njëjtit i’u shqiptua dënim me burgim në kohëzgjatje prej 6 muajve, i cili me pëlqimin e të pandehurit do të zëvendësohet në dënim… Continue reading Gjashtë muaj burgim për mërgimtarin që e kanosi deputetën Ganimete Musliu

Ish-Këshilltari politik pranon fajësinë për mos deklarim të pasurisë

Ish-këshilltari Politik në Zyrën e Kryeministrit të Kosovës, Luan Maloku, në seancën e mbajtur sot pranë Gjykatës Themelore në Prishtinë, e ka pranuar fajësinë për veprën penale: Mos raportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare. I akuzuari deklaroj se nuk ka pasur… Continue reading Ish-Këshilltari politik pranon fajësinë për mos deklarim të pasurisë

Dhuna në familje-6 aktakuza në 24 orët e fundit

Nga raporti i 24 orëve të fundit të Prokurorit të Shtetit, janë identifikuar 6 aktakuza lidhur me veprën penale “Dhuna në familje” në Prishtinë, Pejë dhe Gjilan. Nga ky raport bëhet e ditur se një aktakuzë kundër një personi është ngritur në Prishtinë, katër aktakuza kundër katër personave janë ngritur në Pejë dhe një aktakuzë… Continue reading Dhuna në familje-6 aktakuza në 24 orët e fundit

Vrasja e Oliver Ivanoviç-Shtyhet seanca kundër 4 të akuzuarëve

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë- Departamentin Special është shtyer seanca e shqyrtimit gjyqësor, në çështjen penale ku të akuzuarit Nedejklo Spasojeviq, Marko Roshiq, Rade Basara, Silvana Arsoviq, po akuzohen lidhur me rastin e vrasjes se politikanit Oliver Ivanoviç. Për shkak se mbrojtësit konstatuan se nuk i janë dorëzuar të gjitha video-incizimet të propozuara si prova… Continue reading Vrasja e Oliver Ivanoviç-Shtyhet seanca kundër 4 të akuzuarëve

Dy viktima të dhunës në familje në 24 orët e fundit

Policia e Kosovës njofton se gjatë 24 orëve të fundit ka pranuar informata për dy raste të dhunës në familje. Sipas raportit 24 orësh, këto raste janë raportuar në qytetin e Gjilanit dhe të Gjakovës. Kështu, lidhur me rastin e dhunës në familje të raportuar në Gjilan, Policia bën të ditur se ka arrestuar një… Continue reading Dy viktima të dhunës në familje në 24 orët e fundit

Anulohet seanca gjyqësore ndaj të akuzuarëve për vrasjen e Oliver Ivanoviç

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë- Departamentin Special është anuluar seanca e shqyrtimit gjyqësor lidhur me rastin e vrasjes së politikanit serb, Oliver Ivanoviç. Në këtë çështje penale të akuzuar janë Nedelkjo Spasojeviq, Marko Roshiq, Rade Basara dhe Silvana Arsoviq. Shkak për anulimin e seancës së sotme ishin problemet teknike të cilat e pamundësuan lëshimin e… Continue reading Anulohet seanca gjyqësore ndaj të akuzuarëve për vrasjen e Oliver Ivanoviç

Ferizaj-Arrestohet i dyshuari për sulm fizik ndaj bashkëshortës

Nga raporti 24 orësh i Policisë së Kosovës, rezultojnë 5 raste nën dyshimin e kryerjës së veprës penale “Dhuna në familje”. Në Ferizaj është arrestuar i dyshuari kosovar pasi që i njëjti pas një mosmarrëveshje ka sulmuar fizikisht bashkëshorten e tij viktimën kosovare. Viktima ka pranuar tretman mjekësor dhe me vendim të prokurorit i dyshuari është dërguar… Continue reading Ferizaj-Arrestohet i dyshuari për sulm fizik ndaj bashkëshortës