|

Search
Close this search box.

Projekt i realizuar nga:

drejtesiasot.com justice today drejtesia sot rolpik.org website logo

MË TË LEXUARAT:

Analizë krahasuese mes legjislacionit të vjetër dhe të ri për mbrojtjen nga dhuna në familje dhe dhuna me bazë gjinore
May 17, 2024

Dhuna në familje, dhuna ndaj grave dhe dhuna në baza gjinore, paraqet një sfidë mjaftë komplekse në shoqëri. Kosova ka bërë adresimin e kësaj çështje

Përmbledhje e shkurtër dhe analizim i rastit të Marigona Osmani
May 16, 2024

Procesi penal ndaj Dardan Krivaçës dhe Arbër Sejdiut, të cilët akuzohen se kishin dhunuar dhe privuar nga jeta Marigona Osmanin, deri më tani ende nuk

Arrestohen dy persona nën dyshimin se kanë dhunuar një vajzë 13 vjeçare
March 12, 2024

Nga raportet policore, fillimisht viktima është raportuar si person i zhdukur sipas këtij njoftimi " Raportohet se viktima femër kosovare, kishte dalur nga shtëpia dhe

Nga raportet policore dyshohet se dy gra kanë ushtruar dhunë fizike dhe psiqike ndaj një burri
March 4, 2024

Nga raportet policore 24 orëshe, është raportuar se dy gra kanë ushtruar dhunë fizike dhe psiqike ndaj një burri. Lidhur me rastin është arrestuar njëra

Performanca e Gjykatave në trajtimin e rasteve të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore në Kosovë
February 16, 2024

Në janar 2024, plotë 41 seanca të dështuara për dhunë në familje në gjykatat e Prishtinës, Prizrenit dhe Mitrovicë. Kjo Infografikë publikohet në kuadër të

Gjykata Themelore Prishtinë – Mbahet seanca e shqyrtimit gjyqësor pa praninë e të pandehurit
January 31, 2024

Gjykata Themelore e Prishtinës në seancën e shqyrtimit gjyqësor të datës 29 janar, në rastin ku të akuzuarit ngarkohen me veprën penale “Keqpërdorimi i detyrës

Dhuna në Familje-339 raste të raportuara në Polici për tre muajt e fundit
October 20, 2023

Nga raportet 24 orëshe të Policisë së Kosovës, në tre muajt e fundit janë raportuar 339 raste të dhunës në familje. Këto raste janë të

Prishtina, Peja dhe Prizreni prijnë për nga numri i rasteve të dhunës në familje
September 8, 2023

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) gjatë ditës së djeshme ka publikuar raportin e monitorimit “Trajtimi institucional i rasteve të dhunës në familje korrik